Enter your search terms:
Top
 

Julemandens Datter

Postyr laver postproduktion på filmatiseringen af Christian Jungersens roman Undtagelsen. Filmen er i øjeblikket i postproduktion – med planlagt premiere i efteråret 2019.

Filmen klippes hos Postyr af klipper Frederik Strunk.

VFX-arbejdet på filmen er startet op sideløbende med klippeprocessen.

 

Instruktør Jesper W. Nielsen

 

Fakta om Undtagelsen

Undtagelsen er en thriller og har Sidse Babett Knudsen, Danica Curcic, Amanda Collin, Lene Maria Christensen, Olaf Johannessen og Magnus Krepper i de bærende roller. Filmen får forventet biografpremiere i efteråret 2019 og distribueres i Danmark af SF Studios.

Handlingen Iben (Danica Curcic), Malene (Amanda Collin), Anne-Lise (Sidse Babett Knudsen) og Camilla (Lene Maria Christensen) er fire kvinder, der arbejder sammen i en hverdag præget af magtkampe, hvisken og alliancer. Da Iben og Malene begge modtager dødstrusler, mistænker de i første omgang en serbisk krigsforbryder, som de skriver artikler om. Men da en sag om mobning på kontoret eskalerer, begynder de langsomt at overveje, om ondskaben kunne komme fra dem selv. ”Undtagelsen” er en nervepirrende thriller, der skildrer, hvordan raffineret voksenmobning kan udvikle sig til et uhyggeligt spil om liv og død. Det er en fortælling om manipulation som våben, om vildtvoksende paranoia og ondskabens mange ansigter.

 

Om bogen

Da Undtagelsen udkom på Gyldendal i 2004, blev den en øjeblikkelig megasucces med overstrømmende anmeldelser og udsolgte oplag. Bogen har solgt svimlende 200.000 eksemplarer i Danmark og er udgivet internationalt i 20 lande over hele verden bl.a. i USA, hvor den fik en fornem anmeldelse i The New York Times. Herhjemme blev den også belønnet med De Gyldne Laurbær, og i årene siden udgivelsen har flere filmselskaber været interesseret i en filmatisering.

 

Filmholdet

Instruktion: Jesper W. Nielsen
Manuskript: Christian Torpe
Fotograf: Erik Zappon
Production Designer: Sabine Hviid
Komponist: Henrik Lindstrand
Producere: Marcella Dichmann, Mille Bjørke og Miriam Nørgaard
Executive Producer: Ronnie Fridthjof
Selskab: Fridthjof Film
Investorer: Det Danske Filminstitut v/ filmkonsulent Mikkel Munch-Fals, DR, Den Vestdanske Filmpulje, Creative Europe Media og Nordisk Film & TV Fond.
Biografdistribution i Danmark: SF Studios
Internationalt salg: Level K v/ Tine Klint

 

Rollelisten:

Anne-Lise: Sidse Babett Knudsen
Iben: Danica Curcic
Camilla: Lene Maria Christensen
Malene: Amanda Collin
Paul: Olaf Johannessen
Gunnar: Magnus Krepper

 

 

Postproducer: Toke Rude Trangbæk
Klippeassistent: Line Bjerg Jensen
VFX-artist: Kasper Kjær Hjemager
Postkoordinator: Tina Hedegaard
DIT: Anna Gedde Løvkvist
VFX-supervisor: Daniel French
VFX-artist: Gustav Berg Pedersen
VFX-artist: Mathias Nicolaj Daneholm Gjelstrup